Voor en door wie

Ouderen en personen met een lichte beperking (niet rolstoel gebonden) die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, wonen in het gebied van de voormalige gemeente Skarsterlân of Terherne, geen vervoersmogelijkheid hebben in de eigen omgeving (buren, kennissen en familie) en in principe niet verder willen reizen dan 25 kilometer vanaf het woonadres.dfm auto

Door gebruik te maken van vrijwilligersvervoer kunt u sociale contacten met familie en vrienden onderhouden, deelnemen aan activiteiten zoals cursussen, sport en koffie-ontmoetingen en tevens een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een (huis)arts, ziekenhuis, (fysio)therapeut, kapper, museum en bibliotheek.

Een chauffeur haalt u op het afgesproken tijdstip van huis en brengt u naar uw bestemming. Desgewenst wordt u later weer thuis gebracht.
De vervoersdienst is in principe niet bedoeld voor vervoer voor instellingen of langdurig dagelijks vervoer.

Een huisgenoot, kamergenoot of begeleider mag, vanaf en naar hetzelfde adres, gratis meereizen. Bewoners van (zorg)instellingen worden door ons niet gezien als huis- of kamergenoot.

Door wie wordt de vervoersdienst uitgevoerd

De stichting kan een beroep doen op een groep vrijwillige chauffeurs die verspreid wonen in het gebied van de voormalige gemeente Skarsterlân. De vrijwillige chauffeurs rijden met een goed onderhouden eigen auto en leggen periodiek een rijvaardigheidstest af. Er worden geen nota’s uitgeschreven voor de vervoerskosten.

Een groep telefoonwachten bezet bij toerbeurt de telefooncentrale.
Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 10:30 uur op telefoon: Lees verder!
Tarief: Lees verder!